Nederlands FranÁais
Master DVD creatie

Master DVD creatie

Om met het dupliceren van uw DVD produktie te kunnen starten, hebben we van u een Master DVD nodig. De master DVD is de orginele disc waarop u de te kopiëren gegevens heeft gebrand.

Uw DVD master kan u branden met diverse softwareprogramma's ('CD burning software'). Elk van deze softwarepakketten biedt de mogelijkheid om DVD's te branden op verschillende manieren.

Om te garanderen dat de kwaliteit van de gebrande schijf optimaal is voor een geslaagde duplicatie, raden we u aan om de volgende richtlijnen te volgen voor de creatie van uw DVD master.

+32 (0)2 400 72 54

printpagina afdrukken

prijsprijsofferte aanvragen

Vraag hier een
vrijblijvende prijsofferte
aan voor het persen van CD's en DVD's of voor het kopiŽren van USB-sticks!
Vraag een vrijblijvende prijsofferte aan

DVD Creatie

Hoe kan ik een goede master DVD branden?

Gezien de gevoeligheid en kwetsbaarheid van DVD's is het van belang de schijfjes steeds er voorzichtig te behandelen. Een voorzichtige behandeling van schijfjes tijdens de fase van de aanmaak van uw master DVD is daarom van erg groot belang.

Met de volgende tips kan u alvast vermijden dat we u om een nieuwe masterdisc moeten verzoeken indien we vaststellen dat de productie niet kan gestart worden door technische fouten in uw DVD master.

 • Gebruik énkel blanco DVD schijfjes van gekende merken zoals Sony, TDK, Taiyo Yuden,... Met discs van ongekende merken loopt u een sterk verhoogd risico op het creëren van een onbruikbare master DVD.
 • Vermijd vingerafdrukken op de te beschrijven zijde. Verwijder eventuele vlakken met een zachte en eventueel licht vochtig doekje.
 • Brand uw DVD op een zo laag mogelijke brandsnelheid ('burning speed'). Er is een duidelijk merkbaar fysisch verschil tussen gegevens op een schijf die werden gebrand met een hoge snelheid van bijvoorbeeld 16x speed tegenover de gegevens die gebrand zijn op slechts enkele (1x) of quad (4x)speed!
 • Gebruik uw pc niet tijdens het branden zodat de gegevensstroom van uw harde schijf naar de DVD brander ongestoord kan verlopen.
 • Indien u beschikt over een programma zoals Nero CD-DVD Speed, gebruik deze software dan om de kwaliteit van uw DVD zelf te testen voordat u deze naar ons verstuurt. Er gaan snel enkele dagen voorbij indien de fouten pas bij ons worden vastgesteld wat de door u gewenste leveringstermijn mogelijk in gevaar kan brengen.
 • Brand twee master DVD en stuur ons beide exemplaren toe. We kunnen in steeds de reserve-DVD gebruiken wanneer één van de schijfjes onbruikbaar blijkt.

Vermelding van titel op uw master

Nadat u uw master DVD heeft gebrand, schrijft u met een speciale stift de titel(s) op de schijf(jes).

DVD-R branden DVD creatie

Welk type DVD kan ik aanleveren?

U kan uw DVD master aanleveren in één de volgende formaten :

 • DVD+R dual layer
 • DLT III, DLT III XT and DLT IV
 • DVD-R General Grade
 • DVD-R Authoring Grade
 • Geperste DVD zonder CSS encryptie

De gegevens moeten geïdentificeerd zijn als DVD-5, DVD-9 of DVD-10. In geval van DVD-9 en DVD-10 moet de data bovendien nog geidentificeerd zijn als Layer 0 of Layer 1.

 • de DLT moet opgenomen zijn met ANSI labeling
 • Brand geen DLTs in 'compressed mode'
 • Laat DLT's niet vallen! Dat kan interne schade veroorzaken waardoor de DLT's onbriuikbaar worden.
 • DVD-R 's zijn alleen beschikbaar voor de fabricage van DVD-5's.

Opmerkingen

DVD-9

Gelieve te noteren dat u voor een DVD-9 twee DVD-masters nodig heeft (één per layer). Het is belangrijk dat de masters van in het begin correct geidentificeerd worden. Om verwarring te vermijden verkiezen wij volgende formule voor de identificatie van de schijfjes die u ons toezendt:

 • Kant A of 1 komt overeen met de master van layer 0.
  Maximaal toegelaten capaciteit : 4.25GB
 • Kant B of 2 komt overeen met de master van layer 1.
  Maximaal toegelaten capaciteit: 4.25GB
 • De disc moet geformatteerd zijn als een DVD-9 zodat met de 'layer change flags' en dergelijke rekening gehouden wordt. De scanrichting van de tweede layer moet ook aangegeven zijn als OTP of PTP.

Opgelet: DVD-9 wordt niet aanvaard op DVD-R General of Authoring Grade.
DVD 9 schijfjes worden enkel aanvaard op unencrypted Replicated DVD 9 of op DLT tapes.

DVD-10

Gelieve te noteren dat een DVD-10 twee masters vereist. Label duidelijk de twee masters die u aanlevert zodat vergissingen vermeden kunnen worden!

Indien mogelijk worden de masters best als volgt geïdentificeerd::
Voorbeeld referentienaam: MUSEUM

FILM 1 : MUSEUM 0 = MASTER ( LAYER 0)

FILM 2 : MUSEUM 1 = MASTER ( LAYER 1)

digithales webdesign brussel