Nederlands Franšais
Ontwerp en aanlevering drukwerk

Drukwerk ontwerpen en aanleveren

Met behulp van de informatie, sjablonen (templates) en specificaties die u op deze pagina vindt, wordt het ontwerpen en drukklaar maken van uw drukbestanden een stuk eenvoudiger.

Wanneer u reeds met grafische softwarepakketten zoals Photoshop, Indesign of Illustrator heeft gewerkt maar toch nog problemen ondervindt bij het correct voorbereiden van de drukbestanden, dan kan u ons steeds telefonisch of per e-mail om ondersteuning vragen!

Indien u geen enkele ervaring hebt met grafische software, dan kunnen we uw drukwerk in uw plaats ontwerpen volgens uw wensen!

+32 (0)2 400 72 54

printpagina afdrukken

prijsprijsofferte aanvragen

Vraag hier een
vrijblijvende prijsofferte
aan voor het persen van CD's en DVD's of voor het kopiŰren van USB-sticks!
Vraag een vrijblijvende prijsofferte aan

Templates en grafische software

Templates en specificaties

Gelieve steeds onze templates ('sjablonen') te gebruiken bij het aanmaken van uw drukbestanden. De detailfiches die u tevens op deze pagina vindt geven u een visuele presentatie van de afmetingen van het drukwerk.

Grafisch ontwerpers Pantone kleuren voor zeefdruk

Aanbevolen software

Met grafische software kan u de sjablonen / templates openen (zie kolom rechts) en vervolgens afbeeldingen en tekst invoeren. Om te kunnen werken met de templates moet u beschikken over een van de onderstaande softwarepakketten:

• Adobe Indesign versie 1.0 of hoger
  • Adobe Illustrator versie 8 of hoger
  • Adobe Photoshop versie 5 of hoger

Aanbevolen bestandsformaten

Voor de meeste producties kan u uw bestanden aanleveren in de volgende bestandsformaten: .pdf, .jpeg, .bmp, .tiff, Photoshop .psd ('flattended', zonder layers / lagen), .eps en Adobe Illustrator (.ai).

Onze voorkeur gaat sterk uit naar het PDF-formaat gezien het de meeste compatibiliteitsproblemen oplost die kunnen ontstaan bij de uitwisseling van grafische bestanden.

Voor praktisch alle producties dienen uw bestanden in CMYK-kleurmodus te worden opgemaakt, behalve voor de opdruk op de schijfjes indien u minder dan 300 exemplaren laat dupliceren (dan gebruikt u namelijk best RGB)..

Wanneer u voor een productie van meer dan 500 exemplaren heeft gekozen en uw ontwerp voldoet aan de onderstaande criteria, dan is de kans erg groot dat u het bestand voor de opdruk op de schijfjes best opmaakt met Pantone kleuren (PMS Solid Coated Series) zodat we uw schijfjes met topkwaliteit kunnen zeefdrukken in Pantonekleuren!

• Uw ontwerp bevat géén foto's of afbeeldingen met kleurverlopen (dégradé van licht naar donker)
  • Uw ontwerp bevat enkel tekst en/of logo's zonder kleurverlopen
  • Uw ontwerp is opgemaakt uit voornamelijk grote egale kleurvlakken of heeft een witte achtergrond.

Pantonekleuren kunnen enkel in de volgende programma's toegepast worden: Adobe Illustrator, Adobe Indesign en Quark. Het bestand dat u dan aanlevert dient dan aangeleverd te worden als ofwel EPS, PDF of Illustrator bestand.

We raden u sterk aan ons te consulteren indien u twijfelt of wanneer u ondersteuning wenst bij de kiezen van het juiste type opmaak (CMYK voor offsetdruk of Pantone voor zeefdruk)!

Hoe kan ik mijn drukbestanden aanleveren?

U kan uw drukbestanden op verschillende manieren aanleveren bij ons. Afhankelijk van uw bestandsformaat en het aantal megabytes van uw bestanden kan u kiezen voor de volgende aanlevermethodes:

• Per e-mail (voor bestanden tot ongeveer 10 MB)
  • Op CD-ROM of DVD (beperkt tot capaciteit van de schijf):
    Te versturen naar VisiDiscs - De Wijngaard 3 - 3020 HERENT (België)
  • Via FTP (File Transfer Protocol):
    We bezorgen u op aanvraag een gebruikersnaam en paswoord waarmee u op onze FTP-server uw bestanden kan plaatsen (maximaal 30 MB).

We raden u aan om uw bestanden in ofwel het Adobe PDF formaat ofwel als JPEGafbeelding aan te leveren om compatibiliteitsproblemen te vermijden en omdat deze formaten het mogelijk maken om hoge-resolutiebestanden op te slaan met een beperkte bestandsgrootte zonder dat de beeldkwaliteit zichtbaar afneemt.

Comprimeren van bestanden

Indien u beschikt over compressieprogramma's zoals Winzip, WinRar of Alladin StuffIt, dan kan u de bestandsgrootte van uw drukbestanden soms aanzienlijk verkleinen. Hierdoor maakt u meer kans om uw files per e-mail te kunnen bezorgen aan onze grafische afdeling.

Comprimeer dus indien mogelijk uw drukbestanden om deze aan te leveren.

PC versus Mac

Onze grafische afdeling is uitgerust met Windows pc's. Wanneer u op Macintosh werkt levert u best geen Quark of Indesign bestanden aan gezien de grote kans op compatibiliteitsproblemen die we kunnen ervaren bij de gebruikte lettertypes.

U kan uw Quark of Indesign bestanden in zo'n geval best printen naar het PDF-formaat via Acrobat Distiller. Vergeet hierbij niet de lettertypes in te sluiten in de PDF-file ('embed fonts').

Tips bij gebruik van grafische software

Lees via de volgende pagina's meer over het correct gebruik van grafische software en ontdek hoe u de meest voorkomende fouten kan vermijden!

digithales webdesign brussel