Nederlands Français
DVD Duplicatie

DVD Duplicatie

U heeft de keuze uit twee reproductiemethodes wanneer u een VideoDVD of DVD-ROM wenst te dupliceren.

Indien u slechts een beperkt aantal kopieën nodig heeft, dan kopiëren we uw schijfjes door uw originele DVD te branden op beschrijfbare DVD-R of DVD+R schijfjes. Wanneer u minimum 500 kopieën van uw DVD nodig heeft, dan wordt er gekozen voor het persen van DVD-Video's en DVD-ROMs.

Hieronder vindt u meer informatie over deze twee beschikbare reproductiemethodes.

+32 (0)2 400 72 54

printpagina afdrukken

prijsprijsofferte aanvragen

Vraag hier een
vrijblijvende prijsofferte
aan voor het persen van CD's en DVD's of voor het kopiëren van USB-sticks!
Vraag een vrijblijvende prijsofferte aan

DVD persen

De beste keuze voor grote oplages

DVD's persen is de beste reproductiemethode voor het repliceren van DVD's in grotere oplages. Deze methode wordt soms wel eens 'DVD Replicatie' genoemd, terwijl er met de term 'DVD Duplicatie' soms wordt verwezen naar het branden van DVD's .

U leest hieronder en op de volgende pagina's meer over de verschillen tussen persen en branden (repliceren vs dupliceren).

Prijzen voor geperste DVD's

U leest meer over de verschillende prijsbepalende factoren voor het persen van DVD's op de pagina DVD persen.
Indien u reeds weet welke oplage u wenst, welke verpakking u verkiest en welk drukwerk u bij de DVD productie wenst, dan kan u meteen een gratis en vrijblijvende prijsofferte aanvragen via ons offerteformulier!

DVD persen DVD verpakkingen

DVD glassmastering

Om te kunnen starten met het persen van DVD's moeten we eerst een 'glassmaster' creëren.

Glassmastering is de meest cruciale en meteen ook moeilijkste tussenstap bij de replicatie van DVD’s. Tijdens deze fase wordt heel wat hoogtechnologische apparatuur en vakmanschap aangewend!

Het proces omvat verschillende stadia waarbij tijdens het eindstadium een gemetalliseerde glassmasterdisc wordt verkregen. Op basis van deze glassmaster DVD worden 'stempels' gemaakt. Het persen van DVD's kan hierna pas opgestart worden.

De verschillende fases in het glassmasteringproces worden in Class 1000- clean-rooms uitgevoerd. In deze stofvrije ruimtes dragen de technici stofvrije en beschermende kledij zodat zo weinig mogelijk stofdeeltjes op de gevoelige machines en basismaterialen terechtkomen.

Verschil tegenover het branden van DVD's

Het glassmastering-procédé wordt niet gebruikt bij het branden van DVD-R / DVD+R schijfjes. In plaats daarvan wordt uw originele kopie rechtsreeks gebrand op duplicatietorens waarin verschillende DVD branders gemonteerd zijn. De branders in de duplicatietoren branden met een laserstraal in de lichtgevoelige laag van DVD-R schijfjes.

terug naar boven

DVD branden

De beste keuze voor kleine oplages

DVD's branden is de beste productiemethode voor het dupliceren van DVD's in kleine oplages.

DVD Video DVD branden

Prijzen voor het branden van DVD's

Er zijn verschillende factoren die de prijs bepalen voor het branden van DVD-R's. U leest hierover meer op de pagina DVD branden.
Een gratis en geheel vrijblijvende prijsofferte kan u snel van ons ontvangen door uw aanvraag te versturen via ons prijsofferteformulier. Op basis van de gewenste oplage en uw verpakkingswensen sturen we u vervolgens erg spoedig een prijsofferte toe voor uw DVD-project!

DVD-R en DVD+R schijven

Uw DVD productie kan vlot gestart worden zodra u ons een goede master DVD bezorgt. Een master-DVD is de originele DVD die wordt gebruikt om alle DVD's mee te dupliceren. Het is erg belangrijk dat de DVD die gedupliceerd dient te worden van uitstekende kwaliteit is en geen inhoudelijke of technische fouten bevat.

In tegenstelling tot het persen is er bij het branden geen glassmastering nodig zodat het copiëren sneller kan gestart worden en ook sneller bij u kan worden geleverd.

Master DVD branden

Voor het creëren van uw originele masterdisc raden wij u aan om de volgende regels zoveel mogelijk na te leven:

  • Gebruik enkel blanco schijfjes van merkproducten
  • Brand bij voorkeur maximaal op 16x speed (beste kwaliteit)
  • Selecteer de optie 'Disc at Once'
  • Deselecteer 'Burn on the fly' in uw software (RecordNow, Nero,,...)
  • Schakel indien mogelijk de Internetverbinding uit
  • Laat geen andere applicaties op uw pc draaien tijdens het branden

terug naar boven

digithales webdesign brussel