Nederlands Français
CD persen

CD persen

Voor het dupliceren van CD's in oplages vanaf 500 exemplaren kunnen we uw CD persen.

Het grootste voordeel van CD persingen is de erg lage kostprijs per schijfje. Hoe hoger de oplage bij CD persing, hoe lager de prijs per schijfje. Hiervoor is de sterk geautomatiseerde pers- en inpaktechniek van onze CD fabriek verantwoordelijk. Eenmaal het persen opgestart is, kan snel een grote oplage verwerkt worden in de CD perserij.

+32 (0)2 400 72 54

printpagina afdrukken

prijsprijsofferte aanvragen

Vraag hier een
vrijblijvende prijsofferte
aan voor het persen van CD's en DVD's of voor het kopiëren van USB-sticks!
Vraag een vrijblijvende prijsofferte aan

Persen van CD

Geschikt voor oplages vanaf 500 exemplaren

Indien u minstens 500 CD's wenst te laten dupliceren, dan kunnen we uw CD persen.
Deze reproductiemethode wordt ook wel eens 'CD replicatie' genoemd en perst op basis van een glassmasterdisc identieke kopieën van uw originele CD of CD-ROM. Dit is meteen ook het grootste verschil met het branden van CD's, een methode om discs te reproduceren waarbij geen glassmastering wordt gebruikt.

Persen van CD's CD's persen

Prijzen voor het persen van CD's

De prijs voor het persen van CD en CD-ROM schijfjes is afhankelijk van enerzijds de oplage en anderzijds de verpakking en het drukwerk die u wenst voor uw productie.

Reeds vanaf de minimumoplage van 500 exemplaren geniet u van erg aantrekkelijke prijzen per CD. Vaak is het prijsverschil tussen een oplage van bijvoorbeeld 500, 1000 of 2000 exemplaren vrij beperkt. De prijs per CD daalt bovendien nog drastischer wanneer u erg grote oplages bestelt!

Leveringstermijn

De standaard leveringstermijn bedraagt bij oplages vanaf 500 exemplaren zo'n 8 à 12 werkdagen na goedkeuring van uw masterdisc en grafische drukbestanden.
Wanneer u onder hoge tijdsdruk staat raden we u aan om ons zo spoedig mogelijk te consulteren zodat de verschillende mogelijkheden voor een snellere productie en express levering kunnen besproken worden!

Drukwerk voor CD en CD-ROM

Op basis van uw grafische ontwerp wordt er voor de opdruk op uw schijfjes bij CD persing gekozen voor ofwel offsetdruk of zeefdruk.

Het papieren drukwerk bij CD producties via persing wordt haarscherp offset gedrukt op kwalitatief hoogstaand glanzend papier.

Onze grafici ondersteunen u graag bij uw ontwerp zodat we ook uw productie kunnen leveren met de allerhoogste kwaliteit!

terug naar boven

Voordelen CD persing

Extra lage prijs per CD / CD-ROM

Doordat het persen van CD's een meer geautomatiseerd reproductieproces is dan het branden van CD's is de prijs per geperste CD extra aantrekkelijk.
Het persen en verpakken gebeurt grotendeels machinaal, terwijl bij het branden van CD-ROMs en CD's het verpakken manueel gebeurt.

Wanneer u dus een oplage van minimum 500 AudioCD's of CD-ROMs nodig heeft, dan geniet u optimaal van een erg lage kostprijs per schijfje!

Topkwaliteit

Ondanks het feit dat het branden van CD-R's via onze duplicatietorens een perfecte copie oplevert van uw originele AudioCD, is de kwaliteit van een geperste CD net iets beter dan een gebrande CD. Terwijl bepaalde oudere audio-cd-spelers soms moeilijkheden hebben met het afspelen van gebrande CD-R schijfjes worden geperste CD's altijd perfect afgespeeld.

CD persing CD-ROM persen

Nadelen CD persingen

Er zijn hier nauwelijks nadelen gezien het de beste techniek is voor CD reproductie.

Tegenover het branden van CD's is er wel het nadeel dat er pas geperst kan worden in een minimumoplage van 500 exemplaren. Ook dient er rekening te worden gehouden met een iets langere levertermijn dan voor het branden van schijfjes.

Audio CD en CD-ROM toepassingen

U kan een CD-ROM voor erg diverse toepassingen gebruiken. Hieronder vind u een overzichtje van enkele mogelijkheden.

 • Muziek (full album, demo, CD single)
 • Digitale productcatalogus
 • Multimediapresentaties op CD-ROM voor beurzen, conferenties, congressen, etc.
 • Promotiemateriaal distribueren
 • Offline demo van uw website
 • Producttraining voor uw personeel
 • Relatiegeschenken (software, applicaties,...)
 • PC Games
 • Archivering van documenten (catalogi, softwarereleases,...)
 • Marketingcampagnes
 • Photo albums
 • Software distributie
 • Audio- en video distributie
 • ...

terug naar boven

digithales webdesign brussel