Nederlands Français
CD duplicatie

CD Duplicatie

Wanneer u uw Audio CD of CD-ROM wenst te laten dupliceren, dan kan dat op twee verschillende manieren.

Indien u slechts een klein aantal schijfjes wenst te laten dupliceren, dan worden de schijfjes gedupliceerd door uw originele schijf te branden op blanco CD-R schijfjes. Wanneer u minimum 500 kopies nodig heeft, dan wordt er geopteerd voor het persen van CD's.

Hieronder vindt u meer informatie over deze twee beschikbare reproductiemethodes van onze dupliceerservice voor het dupliceren van AudioCD's of CDROMs!

+32 (0)2 400 72 54

printpagina afdrukken

prijsprijsofferte aanvragen

Vraag hier een
vrijblijvende prijsofferte
aan voor het persen van CD's en DVD's of voor het kopiëren van USB-sticks!
Vraag een vrijblijvende prijsofferte aan

CD persen

Ideaal voor grote oplage

CD's persen is de meest geschikte productiemethode voor het dupliceren van CD's in grote oplages. Soms word deze methode ook wel 'CD Replicatie' genoemd, terwijl er soms wordt verwezen naar het branden met de term 'CD Duplicatie'.

Het verschil tussen persen en branden (repliceren vs dupliceren) kan u in de onderstaande paragrafen en op de volgende pagina's in detail ontdekken.

Prijzen voor geperste CD's

U leest meer over de verschillende factoren die de kostprijs bepalen op de pagina persen van optische schijfjes .
U kan ook meteen een gratis en volledig vrijblijvende prijsofferte aanvragen via ons prijsofferteformulier.

Persen van CD CD persen

Glassmastering

Om te kunnen starten met het persen van CD's moeten we eerst een 'glassmaster' aanmaken op basis van uw originele schijf. Audio-CD's en CD-ROM’s kunnen dus geperst worden nadat we de te kopiëren schijf van u hebben ontvangen en nadat we op basis van deze 'masterdisc' de glassmastering procedure hebben voltooid.

Glassmastering is de meest cruciale en moeilijkste fase bij de replicatie van CD’s en DVD’s. Er komt dan ook heel wat high-tech technologie en vakmanschap bij kijken.

Het proces omvat verschillende stadia waarbij op het einde een gemetalliseerde glassmaster wordt verkregen. Op basis van de glassmaster worden vervolgens stempels gemaakt. Het persen van CD's kan hierna pas opgestart worden.

Alle stappen in het glassmasterproces worden in een Class 1000- clean-room uitgevoerd. De technici dragen speciale kledij waaronder gezichtsmaskers en speciaal schoeisel zodat zo weinig mogelijk stofdeeltjes op de producten terechtkomen.

Persen vs branden

CD-R duplicatie daarentegen (het branden van CD-R's in kleine aantallen) maakt geen gebruik van dit glassmastering-procédé. In plaats daarvan wordt uw originele schijf rechtsreeks gebrand op geautomatiseerde duplicatietorens waarin verschillende CD branders gemonteerd zijn. De branders in de duplicatietoren branden met een laserstraal in de lichtgevoelige laag van schijfjes.

terug naar boven

CD branden

Ideaal voor kleine oplage

CD's branden is de meest geschikte productiemethode voor het dupliceren van CD's in beperkte oplages.

CD branden Branden van CD-R

Prijzen voor gebrande CD's

Meer over de verschillende factoren die de prijs bepalen leest u hier.
Wenst u liever meteen een gratis en vrijblijvende offerte te ontvangen voor het kopiëren van audio-CD's of CD-ROMs? Verstuur dan via ons prijsofferteformulier uw gewenste oplage en uw verpakkingswensen zodat we u spoedig een prijsofferte op maat kunnen toesturen voor uw reproductie!

CD-R schijfjes

Uw CD productie kan snel opgestart worden wanneer u ons een goede 'CD master' bezorgt. Een CD master is de originele CD die wordt gebruikt om alle schijfjes mee te dupliceren. Het is dus belangrijk dat de disc die gedupliceerd dient te worden van goede kwaliteit is.

In tegenstelling tot het persen is er bij het branden geen glassmasteringsprocedure nodig zodat de reproductie sneller kan gestart worden en zodoende een snelle levering van uw discs mogelijk is.

Hieronder vindt u enkele tips voor het branden van een goede master CD.

Master CD branden

Voor het aanmaken van uw master-disc raden wij u aan om de volgende regels zo goed mogelijk na te streven:

  • Gebruik alleen schijfjes van merkproducten zoals TDK, Sony, Philips,...
  • Brand bij voorkeur maximaal op 16x speed (beste kwaliteit)
  • Deselecteer 'Burn on the fly' in uw software (Nero, Roxy RecordNow,...)
  • Selecteer de optie 'Disc at Once'
  • Laat geen andere applicaties op uw pc draaien terwijl er gebrand wordt
  • Schakel indien mogelijk de netwerkverbinding / Internetverbinding uit
  • Klik hier voor meer tips!

terug naar boven

digithales webdesign brussel